Reklam
Reklam
PAMUKKALE TV DENİZLİ'NİN İLK UYDU KANALI

ÇAL KANYONU’NDA START VERİLİYOR

ÇAL KANYONU’NDA START VERİLİYOR
Reklam

Denizli’nin Çal ilçesinde ilçenin turizme açılacak penceresi olarak görülen Çal Kısık Kanyonu’nda çalışmalar 1 ay rötarlı 2 Mayıs’ta başlayacak. İlçenin MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Devletimiz, yerel yönetimler hemen hemen her kurum korona virüsle mücadeleye kilitlendi. Çal için çok önemli olan Çal Kısık Kanyonu’nda geçtiğimiz yıl başlattığımız çalışmalara 2 Mayıs’ta start vereceğiz. Belediye kendi işçisiyle ve kendi olanaklarıyla çalışmaları yürütecek” dedi.

Çal Belediyesi, 2019 yılının yaz döneminde kendi olanaklarıyla 2 bin 500 metre uzunluğa sahip olan Çal Kısık Kanyonu’nda çalışma başlattı. Belediye malzemeleri kendisi aldı, kendi işçileriyle yürüyüş yolu yapımı için start verdi. Kısa süre içinde 230 metrelik yürüyüş yolu yapıldı. 2009’da İl Özel İdaresi’nin yaptığı 130 metrelik yol ile toplam yürüyüş yolu 360 metreye çıktı. İçinde otopark, sosyal tesisler ve dinlenme noktalarının da yer alacağı projenin daha kısa sürede tamamlanması için geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da proje sunuldu ve destek istendi. AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’da geçtiğimiz günlerde, Belediye Başkanı Fethi Akcan’a projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da destek vermesi için girişimde bulunacağı sözünü verdi.

Başkan Fethi Akcan, kanyonun Çal’ı turizme açacağını, bu projenin oldukça önemli olduğunu söyleyerek, “Korona virüsü yüzünden kanyondaki çalışmaları virüs tehlikesi geçtikten sonra başlatmayı düşündük. Ancak, bizim kaybedecek zamanımız yok. İşçilerimiz her türlü önlemini alıp 2 Mayıs’ta çalışmalara başlayacak. Belediye burada kendi olanaklarıyla çalışıyor. Devletimizin ilgili bakanlıklarından da destek alırsak projeyi kısa sürede bitiririz. Bu kanyon bittiğinde Çal’ı turizme kazandırmayı başarmış olacağız” diye konuştu.

Geçtiğimiz Kasım ayında Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkilileri, Denizli’deki 62 turizm seyahat acentasının yetkililerini Çal’a getireceklerini, özellikle kanyonun tanıtımının yapılacağını açıklamıştı.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ