Reklam
Reklam
PAMUKKALE TV DENİZLİ'NİN İLK UYDU KANALI

FESTİVALLERİN İPTAL EDİLDİĞİ ÇAL’IN BAŞKANI KONUŞTU…

FESTİVALLERİN İPTAL EDİLDİĞİ ÇAL’IN BAŞKANI KONUŞTU…
Reklam

“ASIL FESTİVAL VE ŞENLİK KOVİD-19’U YENDİĞİMİZ ZAMAN OLACAK”

DENİZLİ’nin Çal ilçesinde 8 asırı aşkın süredir düzenlenen Koyun Sudan Geçirme ve Çoban Bayramı ile Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali bu yıl yapılmayacak. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Devletimizin aldığı tedbirlere lütfen herkes uysun. Asıl festival ve şenliğimiz Kovid-19’u yendiğimiz zaman olacak” dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla sürürken, yetkililer kontrollü sosyal hayat döneminin önemi vurguladı. Vatandaşların zorunlu haller dışında bir araya gelmemeleri konusunda tedbirler alındı. Pandemi sürecinde Çal Belediyesi’de ilçenin iki önemli festivalini iptal etti.

22-23 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan tarihi Koyun Sudan Geçirme ve Çoban Bayramı ile 11-12-13 Eylül Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl yapılmayacağını dile getiren Başkan Fethi Akcan, “Vatandaşlarımız lütfen maske kullansın. Fiziki mesafe kurallarına uyulsun. Uzmanlar, konoravirüs belasının geçmediğini, ikinci dalga olma olasılığının yüksek olduğunu söylüyor. Düğün, nişan gibi organizasyonlarda, Pazar yerlerinde lütfen vatandaşlarımız maske kullansın, birbirleriyle temas etmesinler. Bu yıl festivalleri düzenlemeyeceğiz. Bizim için asıl festival Kovid-19’u yendiğimiz zaman olacak” dedi.

ÇAL’DA KORONAVİRÜS VAKASI YOK

Belediye Başkanı Fethi Akcan, ayrıca Çal’da şu anda koronavirüs taşıyan hiç kimse olmamasının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.  Akcan, “İlçemizde birkaç vaka oldu. Onlarda iyileşti. İlçemizde şu anda karonavirüs vakası yok. Yetkililerden aldığımız bilgi bu şekilde. Aman dikkat diyorum. Şu anda virüsün olmaması olmayacak anlamına gelmiyor. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım” diye konuştu.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ