DENİZLİ’DEN GÜLPEMBE YAKIN, GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN YARIŞMASI’NDA ÜÇÜNCÜ OLDU
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesinde başarılı girişimci kadınlar ödüllendirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması ile girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim alarak el emeğini kazanca dönüştüren kadınlara girişimcilik hayallerini gerçekleştirebilmeleri için toplam 43 bin 500 TL’lik cansuyu sermayesi sunuldu. Yarışmada, Denizli Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi’nden Gülpembe Yakın üçüncü oldu. Resim-iş öğretmeni Yakın, 7 bin 500 TL’lik ödüle hak kazandı.
Ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınların girişimcilik kapasitelerini iletişim teknolojilerinin desteğiyle artırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesinde başarılı girişimci kadınlara ödülleri verildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması ile girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve projenin internet sitesi üzerinden ürünlerini satışa sunarak en yüksek performansı sergileyen kadınlara girişimcilik hayallerini gerçekleştirebilmeleri için toplam 43 bin 500 TL’lik cansuyu sermayesi sunuldu. Yarışmada, Denizli Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi’nden Gülpembe Yakın üçüncü oldu. Resim-iş öğretmeni Yakın, 7 bin 500 TL’lik ödüle hak kazandı.
Ödüller İstanbul’da verildi
Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve ünlü oyuncu Pelin Karahan’ın katılımıyla İstanbul’da düzenlenen törenle verildi.
Bugüne kadarki en yüksek başvuru
Türkiye’nin dört bir yanından toplam 621 başvuruyla bugüne kadarki en yüksek başvurunun alındığı yarışmada, Berna Ertürk Polat (Balıkesir) birinci, Sevcan Engin (Yalova) ikinci olurken, Sezin Moral (Samsun) ve Pınar Güder Beşli (Ordu) Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Yarışmada bu yıl ilk kez ürünlerin niteliklerine ve farklı şekilde yeniden ele alınmasına bakılarak en yenilikçi ürünü tasarlayan proje katılımcısına Üründe İnovasyon Ödülü de verildi. Bu ödülün sahibi, ücretli poşet uygulamasına geçilmesiyle birlikte çokamaçlı çantalar tasarlayan Gülter Coşkun (İstanbul) oldu.
Yaklaşık 54 bin kadına ulaşıldı
Kadınların ekonomik hayata katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırma hedefiyle hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında bugüne kadar 37 bini aşkın kadına girişimcilik ve teknoloji eğitimleri verilirken, projeyle ulaşılan toplam kadın sayısı yaklaşık 54 bin oldu. Projenin 3. yılında teknoloji kullanım penetrasyonunu artırma hedefiyle sunulan Girişimcilikte Önce Kadın mobil uygulamasının indirme sayısı yaklaşık 30 bini bulurken, uygulama üzerinden eğitimlerini tamamlayan kadın sayısı ise 10 bini geçti.
60 milyon TL’lik potansiyel ekonomik değer yaratıldı
“Girişimcilikte Önce Kadın” projesi katılımcıları, kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak el emeklerini kazanca dönüştürebiliyor. Yaklaşık 30 bin üyesi bulunan dijital mağazada bugüne kadar 15 kategoride 52 bini aşkın ilan verildi, 1 milyon TL’nin üzerinde satış yapıldı. Projeyle son 4 yılda 60 milyon TL’lik potansiyel ekonomik değer yaratıldı.