Reklam
Reklam
PAMUKKALE TV DENİZLİ'NİN İLK UYDU KANALI

DENİZLİ’DE TEKNİK TEKSTİLE DÖNÜŞÜM PROJESİ DANIŞMA KURULU TOPLANDI

DENİZLİ’DE TEKNİK TEKSTİLE DÖNÜŞÜM PROJESİ DANIŞMA KURULU TOPLANDI
Reklam

VALİ ATİK: “TEKNİK TEKSTİL ALANINDA DÜNYADA İLK VE TEK OLAN PROJENİN BİR PARÇASI OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM”

Denizli Ticaret Odası’nın Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin Danışma Kurulu Toplantısı, Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in başkanlığında yapıldı. Vali Atik, projenin Denizli ve Türkiye için önemine dikkat çekerek, “Teknoloji merkezi, kümelenme ve firma dönüşümüne destek sağlayacak hizmetlerin bir arada sunulmasıyla, dünyada teknik tekstiller alanında ilk ve tek olan böyle önemli bir projenin parçası olduğum için mutluyum.” dedi. Katılımcılara ve Vali Atik’e teşekkür eden Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan ise, “Denizli tarihinin en büyük projesiyle, tekstil sektöründe, katma değerli ürünlere geçiş yapacağız. Ege’nin vizyon kenti Denizli’mizde, kurul üyelerimizin projeyi sahiplenmesi, şehrimize ve projemize güç vermiştir.” diye konuştu.

Avrupa Birliği(AB)’nden 5 milyon Euro’luk hibe desteği almaya hak kazanan DTO’nun Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Mali Programları Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Abdülkadir Uslu, Denizli Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Ticaret İl Müdürü Süleyman Yener Pektaş, KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş, TSE Denizli Tekstil Laboratuvar Şefi Erkan Yıldız, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu’nun Portekizli Takım Lideri Fernando Merino, İKADA Danışmanlık Ortakları Bahri Aydın ile Ceyda Dayıoğlu, Proje Yöneticisi Ayşegül Çivi, DTO Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan  ve diğer yetkililer katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİNE İMZA ATTIK”

Toplantının açış konuşmasında DTO Başkanı Uğur Erdoğan, projenin çok önemli olduğunu belirterek, “Denizli tarihinin en büyük projesiyle, tekstil sektöründe, katma değerli ürünlere geçiş yapacağız. Projemiz, teknoloji merkezi, kümelenme ve firma dönüşümüne destek sağlayacak hizmetlerin bir arada sunulmasıyla, tüm dünyada alanında ilk ve tektir. Denizli, bunu hak ediyor. Ege’nin vizyon kenti Denizli’mizde, kurul üyelerimizin projeyi sahiplenmesi, şehrimize ve projemize güç vermiştir. Başta Sayın Valimiz Ali Fuat Atik olmak üzere toplantımıza katılan değerli kurul üyelerimize, çok teşekkür ediyorum.” dedi.

SAĞKAYA: “COVID-19 SÜRECİNDE, TEKNİK TEKSTİLİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”

Projedeki gelişmeleri değerlendirmek için toplandıklarını söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Mali Programları Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya da, “COVID-19 sürecinde, teknik tekstilin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Teknik tekstilin medikal alanındaki yenilikleri, Denizli’ye ve Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır. Proje, iyi bir başlangıç yaptı; iyi bir şekilde de sonuçlandırırız diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

FERNANDO MERİNO: “TEKNİK TEKSTİL ALANINDA KAPASİTE OLUŞTURMAK VE FİRMALARIN BU YÖNDEKİ DÖNÜŞÜMÜNE DESTEK OLMAK İSTİYORUZ”

Projelerinin detaylarını paylaşan Takım Lideri Fernando Merino ise, “Denizli tekstil imalat sanayisinin teknik tekstile dönüşümünün sağlanması, KOBİ’lerin rekabetçiliğinin arttırılmasını, bölgesel ve küresel değer zincirlerinde KOBİ’lerin yukarıya taşınmasını hedefliyoruz. Projenin özel amacı ise, Denizli imalat sanayisinde teknik tekstil alanında kapasite oluşturmak ve firmaların bu yöndeki dönüşümüne destek olmaktır.” dedi.

AYDIN: “ÇOK İYİ KURGULANMIŞ BİR PROJE”

İKADA Danışmanlık Ortağı ve Proje Direktörü Bahri Aydın da, DTO’nun projesinin, uluslararası rekabete bir an önce çıkabilmek için çok iyi kurgulandığını ifade etti. Aydın, “Avrupa ve dünyada, teknik tekstil konusunda ilerlemiş çok örnek var. Teknik tekstilde geç kalmışız ancak bu proje, hem kaybettiğimiz zamanı kazanmak hem de bir an önce uluslararası rekabet edecek bir güce ulaşabilmek için çok iyi kurgulanmış. Denizli Ticaret Odası’na çok teşekkür ediyoruz. Proje, çok güzel sonuçlar getirecektir. Yeter ki, Denizli olarak projeye sahip çıkalım.” diye konuştu.

VALİ ATİK: “DTO, ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE BAŞLATMIŞ”

Denizli’nin her zaman olduğu gibi yine bir ilki başaracağını vurgulayan Vali Atik ise, “Teknoloji merkezi, kümelenme ve firma dönüşümüne destek sağlayacak hizmetlerin bir arada sunulmasıyla, dünyada teknik tekstiller alanında ilk ve tek olan böylesine büyük bir projede yer aldığım için mutluyum. Denizli ve Türkiye adına çok önemli bir projeye imza attık. Projenin bir parçası olduğum için, kendimi şanslı hissediyorum. Yönetim Kurulu Başkanımız Uğur Erdoğan başta olmak üzere Denizli Ticaret Odası’nın tüm yöneticilerine ve personelini kutluyor, teşekkür ediyorum.” dedi….

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ